Large Sample

The existing kitchen layout was cramped, disproportionate to the rest of the house, and was essentially a corridor through the house. The existing front door was never used and as a result of the site evolved to face the wrong way. Arc were invited to complete a feasibility study to explore options to improve the layout of the house.

 

Having examined the layouts we proposed a number of key actions which would result in a much more coherent layout. A new front door was proposed along with the demolition of the existing poorly designed extension. The extension was replaced with a sensible new addition to the kitchen space creating a family sized space for all to enjoy.

 

The new entrance works really well with a generous porch space and hidden storage for all of the Client's outdoor kit. The kitchen is now a light and spacious meeting space which is now the focus of family life.